Neem contact op via WhatsApp
Latitude AI

Latitude AI helpt met het ontwikkelen van autonoom rijden

6-3-2023
 • Latitude AI team
 • Ford Motor Company heeft Latitude AI opgericht, een volledige dochteronderneming die zich richt op de ontwikkeling van een handsfree geautomatiseerd rijsysteem voor miljoenen voertuigen.

  Met de oprichting van Latitude voegt Ford een leidend team toe van machine learning, robotica, software, sensoren, systeemengineering en operationeel talent.

 • Ford BlueCruise

  De autofabrikant vergroot hiermee zijn ontwikkelingsinspanningen op het gebied van geautomatiseerde rijtechnologie – inclusief verbeteringen in Ford BlueCruise, waarmee klanten in de VS al meer dan 80 miljoen kilometer handsfree hebben gereden.

  Latitude vernieuwt de klantervaring door het rijden te automatiseren op momenten die vervelend, stressvol en onaangenaam kunnen zijn, zoals in het drukke verkeer of op lange stukken snelweg. De gemiddelde bestuurder in de V.S. zit bijna 100 uur per jaar in de file volgens het transportanalysebedrijf INRIX.


autonoom rijden


 • "Wij zien geautomatiseerde rijtechnologie als een kans om de relatie tussen mensen en hun voertuigen opnieuw te definiëren", aldus Doug Field, chief advanced product development and technology officer van Ford Motor Company. "Klanten die BlueCruise gebruiken ervaren al de voordelen van hands-off rijden. De ruime ervaring en het talent in ons Latitude-team zullen ons helpen de ontwikkeling van geheel nieuwe geautomatiseerde rijtechnologie te versnellen - met als doel niet alleen reizen veiliger, minder stressvol en aangenamer te maken, maar uiteindelijk onze klanten een deel van hun dag terug te geven."


 • De oprichting van Latitude ondersteunt de strategische verschuiving van Ford vorig jaar om zich te richten op geautomatiseerde rijtechnologieën voor voertuigen in persoonlijk bezit. Ford nam ongeveer 550 werknemers aan die voorheen van Argo AI waren, verdeeld over machine learning en robotica, cloud platforms, mapping, sensoren en compute systemen, test operations, systemen en safety engineering. Het Latitude-team heeft veel van hun ervaring met geautomatiseerd rijden, met inbegrip van softwareontwikkelingstools en infrastructuur, toegepast in de pivot om te werken aan geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS).

  Sammy Omari, uitvoerend directeur ADAS Technologies bij Ford, wordt ook CEO van Latitude. Peter Carr wordt benoemd tot chief technology officer, die toezicht houdt op de product- en technische ontwikkeling van Latitude, en David Gollob wordt benoemd tot president, die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering.

  Het hoofdkantoor van Latitude is gevestigd in Pittsburgh, met aanvullende technische centra in Dearborn, Michigan, en Palo Alto, Californië. Het bedrijf zal ook een snelwegsnelheidstestbaan exploiteren in Greenville, S.C.


 • "Wij geloven dat geautomatiseerde rijtechnologie de veiligheid zal helpen verbeteren en tegelijkertijd geheel nieuwe klantervaringen zal ontsluiten die stress verminderen en in de toekomst de tijd van een bestuurder zullen helpen vrijmaken om zich te concentreren op wat hij kiest", aldus Omari. "De expertise van het Latitude-team zal het interne wereldwijde ADAS-team van Ford verder aanvullen en versterken bij de ontwikkeling van toekomstige rijhulptechnologieën, waardoor uiteindelijk de vele voordelen van automatisering worden gerealiseerd."Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws